Kaakchirurgie in De Sionsberg

DOKKUM – Vanaf september wordt er in ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum kaakchirurgie aangeboden. Dankzij de bestuurlijke fusie van Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana, waar de Sionsberg toe behoort, is het mogelijk dat de kaakchirurgen uit Nij Smellinghe ook poliklinische behandelingen in het Dokkumer ziekenhuis gaan aanbieden.

Kaakchirurgie is een toegankelijk specialisme waar vooral door tandartsen naar verwezen wordt. Jan Peter Wymenga, kaakchirurg in Nij Smellinghe, is dan ook blij dat dit ook in Dokkum geboden gaat worden. “Je hebt je tandarts over het algemeen dichtbij, dan is het fijn dat je ook voor kaakchirurgie in de buurt terecht kunt.

Bol.com

Bijvoorbeeld voor het verwijderen van verstandskiezen en kaakimplantologie kun je vanaf september ook terecht in De Sionsberg. Dit scheelt voor de patiënt veel reistijd. Ook bijvoorbeeld voor mensen op Ameland of Schiermonnikoog, of inwoners van het westen van de provincie Groningen, is kaakchirurgie hierdoor een stuk beter bereikbaar.”

De polikliniek die, in de volksmond, bekend staat als ‘poli kaakchirurgie’, is breder dan alleen dit specialisme. “De polikliniek heet Mondziekten, Kaak-, en Aangezichtschirurgie (MKA). Dus ook op het gebied van mondziekten, speekselklieraandoeningen en kaakgewrichtsproblemen kunnen patiënten vanaf september in De Sionsberg terecht. Dit betekent dat ook huisartsen patiënten naar deze polikliniek verwijzen. In feite doen we alle poliklinische behandelingen die we nu al in Nij Smellinghe doen, straks ook in Dokkum.”

Wymenga gaat samen met zijn collega Leo Meijndert de spreekuren in Dokkum doen. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *