Join2help: ondernemers helpen ondernemers

 AARLE-RIXTEL – Ronald Kas van SkillSource BV, uit Aarle-Rixtel, iets boven Eindhoven, heeft een Facebookpagina opgezet waar ondernemers elkaar kunnen helpen: #Join2help. Dit is zijn insteek:

"Beste mede-ondernemer,

In deze coronacrisis loopt het aantal getroffen ondernemers en zzp’ers aardig op. Ik ben zelf eigenaar van een bedrijf met 50 medewerkers, en ik vind dat het tijd is om hulp aan te bieden aan ondernemers en zzp’ers. Ik ben daarom een initiatief gestart waar ondernemers elkaar kunnen helpen, #Join2help.

Geïnspireerd door de oproep van Premier Rutte in zijn toespraak op landelijke televisie vond ik dat het tijd was voor actie! Aan de ene kant zijn er talloze ondernemers die niet weten hoe ze de huidige crisis financieel moeten doorkomen, aan de andere kant zijn er ook bedrijven die een businessmodel hebben wat minder vatbaar is voor deze crisis. Daarom vind ik het niet meer dan logisch dat bedrijven die het wel kunnen dragen, de ondernemers gaan helpen die dat niet kunnen.

Het gaat niet om donaties, maar op allerlei manieren kunnen ondernemers door deze moeilijke tijd geholpen worden. Ikzelf heb met mijn bedrijf al een aantal ondernemers geholpen. Zo hebben we bijvoorbeeld voor al het personeel, dat sinds maandag thuiswerkt, een bloemetje besteld bij verschillende lokale bloemisten. Ook is er een renteloze lening aangeboden aan een koffiebar in Breda. Deze lening heeft een looptijd die haalbaar is en de terugbetaling vangt pas aan zodra de koffiebar weer open kan. Het kerstdiner voor ons bedrijf is al besteld, zodat de lokale zzp’er die de catering verzorgd alvast een aanbetalingsfactuur kan sturen. En we hebben een lokaal restaurant geholpen met een lening, waarvan we de rente die uitbetaald wordt in dinercheques uit gaan delen onder zorgpersoneel.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er zijn nog veel meer ideeën te bedenken om ondernemers in deze moeilijke tijd te steunen. In de Facebookgroep #Join2help roep ik ondernemers en zzp’ers op om te joinen! Heb jij als ondernemer of zzp’er hulp nodig, of kun jij juist een steentje bijdragen? Word dan lid van de groep: https://www.facebook.com/groups/join2 en doe je oproep!

Ik hoop dat andere ondernemers mijn voorbeeld volgen, zodat iedereen in deze bizarre tijd wordt geholpen. Samen staan we sterker! #Join2help.

Wij zouden het zeer op prijs stellen als je het ook op social media wil delen. https://www.facebook.com/groups/join2

Met vriendelijke groet,

Ronald Kas"

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *