Maatregelen coronavirus openbaar vervoer op Ameland

NES – Het openbaar vervoer op Ameland, de bus, neemt maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus. Het is niet meer mogelijk met contant geld in de bus te betalen, reizen kan alleen met de OV-chip. In uitzonderingsgevallen kan er nog gepind worden. De vraag van Arriva is om dan nauwgezet de instructies van de chauffeur op te volgen. Dat gaat op afstand, want de chauffeur is met een lint en informatiebordje min of meer afgesloten.

Bij reizen met de OV-chip, instappen en inchecken bij de tweede of derde deur, ook uitchecken en uitstappen via de achterdeuren. De deur bij de chauffeur blijft dicht. Volg hierbij de instructies van de chauffeur, vraag de vervoerder.

Het voorste deel van de voordeur opent alleen ter info aan de reiziger, dus niet om in te stappen. Niet uitstappen via de voordeur, alleen nog via deur 2 en 3 en zoek geen onnodig contact met de chauffeur.

Arriva maakt excuses voor het ongemak.

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *