Introductie nieuw verkeersbord “Pas op voor sloopkogel”

DRACHTEN – Veilig Verkeer Nederland introduceert een nieuw verkeersbord om te waarschuwen voor sloopkogels in het verkeer. Het bord wordt onder nummer RVV J41 toegevoegd aan het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens en het eerste bord wordt zaterdag aanstaande op Ameland geplaatst.

“Met onmiddellijke ingang plaatsen wij deze borden in Oost-West richting en andersom in alle Nederlandse gemeenten, op de locaties waar sprake is van gevaar door de sloopkogel”, aldus Jacques Goddijn, directeur van Nederlands grootste bordenleverancier, de HR-Groep.

"Tegelijkertijd nodigt Veilig Verkeer Nederland mensen uit om melding te maken van gevaarlijke en onwenselijke situaties, zodat dit in constructief overleg met gemeenten, provincies en de landelijke overheid opgelost wordt en de verkeersborden op de locaties worden geplaatst waar echt sprake is van sloopkogelgevaar", aldus VVN-directeur Felix Cohen.

De oplossing bestaat simpelweg uit regelgeving in combinatie met de waarschuwing met behulp van het nieuwe verkeersbord en logisch nadenken. Naast het goed afstand houden van de locatie, adviseert Veilig Verkeer Nederland automobilisten om tijdelijk en bij voorkeur standaard aan de Jan Jacobsweg te parkeren.

Het eerste verkeersbord werd op dinsdag 28 maart gepresenteerd door de heer Jan Aanstoot, wethouder Verkeer in de gemeente Rijssen-Holten. Ameland valt de eer te beurt van de eerste plaatsing aan De Hagen in Hollum, zaterdag a.s. om 09.00 uur.

tik De Hagen in bij ZOEKEN om meer over De Hagen te lezen

lees er hier meer over

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *