RSS
Zoeken

Vuurtoren geeft groen licht

Geplaatst op: 01 april 2017 - Categorie: Alles & Algemeen

Vuurtoren - Foto Gemeente Ameland

HOLLUM - In het verlengde van het groenblauwe licht dat op Ameland buiten de bebouwde kom van de vier dorpen en bij de vier strandopgangen gebruikt wordt om lichthinder voor wad-, weide- en trekvogels te verminderen, wordt nu ook de vuurtoren in het groenblauwe licht gezet. Dat schrijft gemeente Ameland op haar website.

Vuurtoren van Ameland: een van de lichtsterkste torens
De vuurtoren van Ameland behoort, met zijn 2000 watt sterke lamp, tot één van de lichtsterkste torens van West-Europa. 's Nachts is het felle licht tot op een afstand van dertig zeemijlen (55 km) zichtbaar. Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat de verstoring van het vuurtorenlicht (’s avonds) groter is dan aanvankelijk werd aangenomen. Dit heeft de gemeente Ameland er toe doen besluiten om ook de vuurtoren van de groen-blauwe verlichting te voorzien.

Uitbreiding van duurzame verlichting
De gemeente had eerder al besloten om alle openbare verlichting op Ameland te vervangen door op afstand bedienbare connected en duurzame LED-straatverlichting. De vuurtoren van Ameland komt daar nu bij. Vanaf begin april is het groen-blauwe licht van de Amelander vuurtoren te bewonderen. Een bijkomstig voordeel is dat dit naar verwachting extra toeristen trekt die denken dat ze te maken hebben met aurora borealis, oftewel het noorderlicht.
Bron: Gemeente Ameland

lees er hier meer over

Op deze site worden advertenties gepubliceerd. De website is mede door inkomsten uit die advertenties voor een ieder toegankelijk. Neem voor een advertentie contact op en voor de lezers: zet alstublieft de adblocker uit, mocht je die gebruiken. Daarvoor alvast bedankt.

 

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?