Inschrijving Tri-Ambla triatlon geopend

NES – De inschrijving voor de Tri-Ambla triatlon is begonnen.
Het NK crosstriatlon en de Tri-Ambla 2009 vinden beide plaats op zaterdag 5 september.

Een erg bijzonder onderdeel van de Tri-Ambla is de Tri-Ambla Junior (S en XS), die jonge atleten-in-spe van 8 tot 15 jaar de mogelijkheid biedt hun eerste schreden op het offroad triatlon pad te zetten. Deze wedstrijd is iets minder off-road dan de volwassen editie. Zwemmen doen de kinderen in het zwembad en niet in de Waddenzee. Toch moet de prestatie van de deelnemende kinderen niet onderschat worden. Enkele jonge atleten hebben in de afgelopen jaren de overstap naar de “grote” Tri-Ambla weten te maken. De Tri-Ambla junior viert dit jaar zijn eerste lustrum.

Nieuw in 2009 is het NTB Jeugdcircuit Noordoost voor alle kinderen uit de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland tot 14 jaar. De Tri-Ambla Junior op 5 september is een van de wedstrijden waar punten verdiend kunnen worden voor dit circuit.

Tri-Ambla is onderdeel van de X-Athlon offroad tour, de avontuurlijke variant van triathlon en duathlon. Door het offroad karakter wordt letterlijk en figuurlijk afgeweken van de gebaande paden.

Stichting Tri-Ambla werkt nauw samen met de organisatie van de Ameland Adventure Run. De Adventure Run is een wedstrijd- en recreatieloop voor jong en oud. De deelnemers trotseren de winterse elementen en ervaren de ongerepte natuur van Ameland. Het parcours voert over glooiende en deels onverharde paden. Via bos, duinen, strand, kwelder en dijk kom je bij de finish in sfeervol Nes.

Wie voor 5 augustus inschrijft voor de Tri-Ambla ontvangt een gratis bootkaartje voor de fiets. Een voordeeltje van € 7,90.

>>>Meer nieuwsberichten over de triatlon vindt u door Tri-Ambla in te tikken in het ZOEKEN venstertje in het hoofdmenu

>>>meer informatie op de website van Tri-Ambla onder de T van Tri op de Links-pagina

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *