Ingezonden – Omwonenden Molenweg 1 luiden de noodklok!

HOLLUM – Omwonenden van de Molenweg in Nes plaatsen een hulpkreet. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Omwonenden Molenweg 1 luiden de noodklok!

Daar waar in de bestaande situatie met weinig middelen een zestal startersappartementen gerealiseerd zouden kunnen worden in het pand aan de Molenweg 1 te Nes, trekt de Gemeente haar handen er echter vanaf.

Zij is voornemens de eigenaar carte blanche te geven om zijn pand met een veel gunstiger bestemming te verkopen aan de horecaondernemer die er het meest voor biedt.

De gevolgen voor de omwonenden, maar ook voor de rest van de gemeenschap;

  • 14 appartementen voor 2 personen, 14 auto’s die geparkeerd moeten worden; 28 fietsen, fietskarren etc. die gestald moeten worden;
  • Wat doet dit voor de buurt? En de overige verkeersdeelnemers?
  • De buurt, die al jaren te kampen heeft met ernstige (geluids-) overlast van de omliggende cafe’s en discotheken, “horecawoningen” waarin het personeel ondergebracht wordt en welke panden volledig verpauperen;
  • Het verloren gaan van een uitstekende mogelijkheid om starterswoningen voor eilanders te realiseren.

Wij buurtbewoners hebben inmiddels met veel fracties gesproken over deze materie en concluderen dat vrijwel alle politieke partijen achter ons standpunt staan.

Kiezers trekken door mooie beloften aan de Amelanders is één, maar die kiezers behouden met dergelijk met het partijprogramma strijdig handelen, lijkt een utopie.

De jonge Amelanders die een betaalbare woning wensen te huren of te kopen, alsook de Amelanders die zich al sinds jaar en dag met ernstige horeca-overlast geconfronteerd zien, krijgen van de Gemeente in ieder geval de kous op de kop, onder een simpele verwijzing naar “de oude garde van weleer”. Niet doen!!! Gemeente Ameland, het is nu tijd om een vuist te maken en de daad bij het woord te voegen.

Wij doen hierbij dan ook nogmaals een dringend beroep op de Gemeente en verzoeken met klem om de onderhandelingen met de eigenaar op te pakken om te bezien of er nog mogelijkheden zijn om het pand aan de Molenweg 1 te Nes aan te kopen en aldaar starterswoningen te realiseren.

Een bestemmingswijziging is daarvoor niet noodzakelijk.

De buurtbewoners Nes “Noord-Oost”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *