Ingezonden – Normale wereld

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme en onfatsoenlijke inzendingen worden niet geplaatst.

P. Mom heeft zich boos gemaakt over de behandeling op dinsdag 6 december.

Normale wereld

Maandag 5 dec. ontvingen mijn vrouw en ik een rouwkaart. Een dierbare kennis van ons was overleden (mevr. Tiny de Jong). Dinsdag 6 dec. zijn wij naar Ameland gegaan en daar doorgereden maar Hollum naar "De Stelp" waar Tiny woonde. Treurig, treurig hoe het er daar uitziet !!!!

Om 17.00 uur reden wij weg en werden tegengehouden door volwassen kerels in lakens met stokken. Het enige wat wij hoorden was. "Opdonderen hier, wegwezen" etc. en met stokken sloegen zij op onze auto, op het dak en motorkap. De deuken zitten in de motorkap daar waar zij geslagen hebben. Te krankzinnig voor woorden. Het was beangstigend hoe agressief men zich gedroeg ze leken wel volslagen verknipt. In Nes konden wij na uitleg wel ons nachtverblijf bereiken. De volgende dag hebben wij afscheid genomen van de overledene en ook van Ameland, want ons zien ze daar nooit meer terug !!!!!! Terug naar de "normale"wereld.

P. Mom

– PA heeft de schrijver geantwoord en enkele vragen gesteld. Daar is nog geen antwoord op –

Dag P. Mom,

Gecondoleerd met het verlies van uw dierbare kennis. Het is heel vervelend wat u is overkomen.

Het hoort zo te zijn dat bezoekers die dagen een informatiefolder krijgen bij de boot, zodat mensen zich iets kunnen voorbereiden. Daar staan wat regels in en tijden waarop het beter is om niet met een auto het dorp in te rijden. Er zijn die dagen ook tijden waarop men wel naar buiten mag, al is met zo’n straatfeest autorijden niet aan te bevelen. Op 6 december mocht u wel naar buiten maar uw vrouw niet en voor 5 uur mocht u alle twee gaan en staan waar u wilde. Die informatie had u moeten krijgen om dit soort nare situaties te voorkomen. Hebben ze u in De Stelp ook niet gewaarschuwd?

De wereld is op 5 en 6 december inderdaad niet normaal, maar dat is Ameland niet te verwijten. Dat is al heel lang zo en het is ook mooi, dat het nog bestaat. Zoals met elke traditie zijn er regels en het is jammer dat u daar niets van wist waardoor u in de problemen bent gekomen. Des te vervelender vanwege de droeve omstandigheden.

Wat bedoelt u met “Treurig hoe het er daar uitziet!!? U bedoelt De Stelp, Tiny de Jong haar kamer, de aula/ opbaarruimte?

Met vriendelijke groet,

Jeanet de Jong

W  Persbureau Ameland

Tw @ameland_actueel

W  Waddenpost

Tw @waddenpost

T  06 23 218 213

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *