Opening LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure

LEEUWARDEN – Op donderdag 15 december gaat het nieuwe LUNA Festival voor licht en geluid in de openbare ruimte van het centrum van Leeuwarden van start. Wethouder Sjoerd Feitsma zal het festival om 17.00 uur officieel openen. Iedereen is welkom om aanwezig te zijn bij dit bijzondere moment op het Wilhelminaplein.

Het festival start met de première van een Alma-Tadema video-mapping op de gevel van het Paleis van Justitie. Deze is gemaakt door de Leeuwarder kunstenaar Richard Toepoel van Beun&Haas in samenwerking met de sounddesigners Dirk Bouke van der Staal en Marinus Groen.

Hierna wordt ook de rest van de binnenstad op verrassende lichtkunst getrakteerd. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst en –design zien, mediakunstenaars verrassen met werken op onverwachte locaties. Met behulp van de kaart op de website www.lunafestival.nl kan de bezoeker een eigen route uitstippelen.

In samenwerking met A Guide to Leeuwarden vinden er speciale LUNA-tours plaats. Deze starten op ieder vol uur vanaf 17.00 bij de Westerkerk (Bagijnestraat 59) en leiden de bezoekers langs de 15 kunstwerken die deel uitmaken van deze allereerste try-out voor dit nieuwe stadsbrede festival in de donkere tijd van het jaar.

LUNA is een sprookjesachtig, verrassend avontuur van licht en geluid in de mooie binnenstad van Leeuwarden en duurt van 15 t/m 17 december. De werken zijn van 17.00 uur aan en zijn tot 23.00 uur te bewonderen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *