Ingezonden – Coalitie Ameland

NES – Naar aanleiding van de perikelen in politiek Ameland schrijft Tonnie Overdiep (schaduwfractielid PvdA) een ingezonden brief.

“Het na de verkiezingsuitslag euforische gevoel bij een aantal Amelander politieke partijen, dreigt te eindigen in een tragikomedie.

In Friesland is Ameland de enige gemeente die nog geen College heeft. Schandalig, want de kiezer heeft zich duidelijk uitgesproken: beide locale partijen hebben gewonnen,  sterker nog, hebben dezelfde hoeveelheid stemmen binnen weten te halen!

Ook de informateur heeft een duidelijk advies afgegeven, maar de verantwoordelijke partijen weten er maar niet uit te komen.

Programma’s lijken bijna als blauwdrukken op elkaar, toch weet men elkaar niet in de armen te  sluiten. Niet weten of niet willen?

Ik denk dat het vooral het laatste is, men struikelt over personen. Raadsleden vergeten opeens dat men gekozen is vanwege het partijprogramma en het doel om Ameland op de kaart te houden. Persoonlijke verhoudingen en oud zeer beginnen de boventoon te voeren, men is niet bij machte om over de eigen schaduw heen te stappen!

Politiek Ameland, sluit nou eindelijk eens de gelederen, of moeten we gered worden door wethouders van de vaste wal…?”

Nes, Tonnie Overdiep

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *