Informator is foetsie

HOLWERD – De Informator, het apparaat dat de komende en gaande reizigers naar Ameland van informatie over het eiland en het verblijf had moeten voorzien, is ontmanteld. Het onderhoudscontract met de leverancier werd per 1 juli 2009 al beëindigd. Vorige week werden de panelen van de palen onder het terras van Land en Zeezicht gehaald.

VVV-leden die voor de Informator een tweejarig advertentiecontract hadden afgesloten met VVV Ameland krijgen hun geld terug.

De huurkosten voor het apparaat bedroegen 50.000 euro per jaar. Adverteerders zouden dit op moeten brengen maar de informatiezuil liet tal van lege advertentieplekken zien. Het idee achter de opstelling, dat 134.000 euro’s subsidie van Provincie Fryslân toegeschoven kreeg, was een multimediaal zoek & boek systeem in de buitenlucht. Voorbijgangers konden alle door de VVV ingevoerde informatie opvragen en via rode of groene lampjes zien welke accommodatie nog kamers beschikbaar had. Via de Informator zou je zelfs kunnen bellen naar het hotel van je keuze. Uniek in Nederland, noemde de VVV de opstelling.

De panelen met een touch screen werden in juni 2008 onder het terras van Land- en Zeezicht geplaatst. Het beeldscherm was naar het zuidwesten gericht en ving volop zonlicht. De informatie was daardoor nauwelijks te lezen en de foto’s waren niet te zien.

De beloofde vele aandacht van mensen die naar het restaurant of de boot gaan bleef dan ook uit.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *