Inderdaad muizen in de dijk

HOLLUM – De waddendijk ter hoogte van de Feugelpôlle laat een fikse verzameling gaten zien, die lijken op muizenholletjes. De diertjes hebben tussen hun onderkomen zelfs paden aangelegd; ze lijken zich er voor altijd te hebben gevestigd. De diertjes hebben er geen rekening mee gehouden dat ze hun woningen min of meer op ijs hebben gebouwd. Met de op handen zijnde verhoging van de dijk, zullen de holen niet lang meer bestaan.

Johan Brouwer van Wetterskip geeft uitsluitsel: "De sporen en holletjes zijn inderdaad van muizen. Dit komt al jarenlang op diverse plaatsen in de zeedijk voor. De omvang wordt door ons nauwlettend gevolgd en de schade wordt zo nodig hersteld."

Johannes Veenstra van Wetterskip: "Bedankt voor de alerte medewerking en uw opmerkzaamheid. Het probleem is bij ons bekend en we zijn er mee bezig. Het is een jaarlijks wederkerend probleem, maar nog niet verontrustend. We zullen op deze specifieke plek nog een kijkje nemen."

 bekijk hier een hele serie holletjesfoto's 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *