Ballum krijgt Krûmeltjesspoor

BALLUM – Ballum krijgt een Krûmeltjesspoor, een wandeling die kinderen met hun ouders maar ook zelfstandig kunnen lopen. Een aantal oud- en oudere Ballummers is in het voorjaar 2014 met de voorbereidingen gestart.

Een kinderwandeling is er nog niet op Ameland. Het is voor kinderen goed om te bewegen, wandelen en ondertussen de natuur beleven. Het Krûmeltjesspoor combineert die elementen rond een spannend thema van een oud volksverhaal. Een verhaal dat een ‘levend’ vervolg kan krijgen in Ballum op Ameland.

Krûmeltjesspoor

Onder de paraplu van Dorpsbelang Ballum is een werkgroep onder aanvoering van Ari van Hardenveld bezig in het bosgebiedje bij Ballum met medewerking van SBB. Provincie en Gemeente ondersteunen het project en sponsoren doen de rest. De werkgroep is nu bezig met het benaderen van sponsoren. Langs een route worden leuke en spannende objecten geplaatst die van een gewone boswandeling een bij bijzonder Krûmeltjesspoor maken. De opening is gepland in het najaar.

 lees hier meer over de Krûmeltjes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *