Tip
Een tip of adverteren? Neem dan contact op met info@persbureau-ameland.nl.
Huisorgaan De Ouwe Pôlle in nieuw jasje
NES – Het huisorgaan van stichting De Ouwe Pôlle Ameland heeft haar huisorgaan in een nieuw jasje gestoken. De Pôllepraat is tevens gedigitaliseerd. Alle donateurs van De Ouwe Pôlle ontvangen het blad vanaf het februarinummer op A4-formaat en in kleur.
Dit eerste 'grote' nummer heeft nog de vertrouwde cover van de oude Pôllepraat op A5-formaat. Op de voorkant staan al drie interessante artikelen aangekondigd:
- Herinneringen van Jitse Hofker
- Schilder Postma van Ameland
- Oesterkwekerij op Ameland
Verder bevat dit nummer de vertrouwde rubrieken zoals museumnieuws, schenkingen en actuele exposities in de musea. Tevens staan in het blad prachtige foto’s, inclusief een zoekplaatje en worden interessante lezingen aangekondigd.
Met de nieuwe vormgeving wil het stichtingsbestuur haar donateurs blijven aanspreken. De cultuurhistorie en het erfgoed van Ameland verdienen onze aandacht, meet De Ouwe Pôlle. Via de Pôllepraat deelt de stichting verhalen en nieuws van Amelands glorie. De Pôllepraat verschijnt drie keer per jaar: in februari, juni en november. Het blad is speciaal voor de donateurs van de stichting, maar is nu ook bij de boekhandels De Hoge Stoep in Hollum en bij Warenhuis van den Brink verkrijgbaar is. In de losse verkoop is het blad 5 euro.
De oude nummers van de Pôllepraat blijven zeer waardevol voor historisch en genealogisch onderzoek. Daarom heeft de stichting besloten de uitgaven van de nummers 1 tot en met 70 te digitaliseren. Deze nummers zijn gedigitaliseerd en kunt u hier bekijken. Er is een index van al deze nummers te vinden. Hierop staan de titels van de artikelen, de auteur, de bladzijde en het betreffende nummer vermeld. De index is openbaar; wie de nummers in wil zien kan zich registreren. Redactie Pôllepraat: "Hopelijk leidt deze stap ook tot nieuwe, onbekende verhalen over ons eiland die we via de Pôllepraat met u kunnen delen. De redactie ontvangt graag uw verhaal!"
Met de vernieuwde Pôllepraat en het ontsluiten van de oudere nummers hoopt de stichting nieuwe donateurs te kunnen werven. Die steun is nodig om het uitgeven van de Pôllepraat, het organiseren van lezingen en het in stand houden van drie musea (Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager, Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude en Bunkermuseum Ameland) mogelijk te maken. Ook het Amelander erfgoed heeft de aandacht van De Ouwe Pôlle. Daarbij kan de stichting ook uw steun gebruiken. Wie donateur wordt ontvangt als blijk van waardering drie keer per jaar de kleurrijke Pôllepraat boordevol verhalen van Amelander bodem.