Horizontoer “lief festival”

NES – Het zeilend festival Horizontoer keert terug naar vaste wal na een slotvoorstelling op Ameland.

Horizontoer blikt terug op een uiterst geslaagde toer. Na zeven dagen lang op alle Waddeneilanden alles uit de kast te hebben gehaald, sloot Horizontoer traditiegetrouw af in Nes op Ameland met een ware muzikale apotheose.

Artiesten

De artiesten van Horizontoer vormen een optimale mix van nieuw, aanstormend talent en doorgewinterde professionals. Enkele van de jonge artiesten die de harten van het Waddenpubliek hebben veroverd, zijn singer/songwriters Mees, William Finta en Eefje (winnaar Grote Prijs van Nederland 2009), Popstarsfinalist Kim Stolker en cabaretier/stand up comedian Edo Berger (winnaar Griffioen Zuidplein Cabaret Festival). En er waren– vooral overdag – veel straattheateracts en leuke activiteiten voor kinderen.

Cadeau aan de eilanden

Eén van de spraakmakende acts van de Horizontoer 2010 was Madonnari Pugliesi. Achter die naam gaan de Italiaanse schilders Francesco Vallone en Silvio Paradiso schuil. Op sublieme wijze tekenden zij – als eerbetoon – muziekgerelateerde werken van grote meesters als Frans Hals en Johannes Vermeer… Op straat! Met stoepkrijt!

De burgemeesters en wethouders van de eilanden namen deze tekeningen dankbaar in ontvangst.

Zo ook op Ameland op zaterdag 14 augustus. Horizontoervoorzitter Rob van Niekerk droeg het straatkunstwerk van de Italiaanse kunstenaars symbolisch over aan burgemeester Albert de Hoop en overhandigde hem tegelijkertijd als dank voor de gastvrijheid een bescheiden aandenken.

Burgemeester Ameland: “Horizontoer is een lief festival”

De burgemeester reageerde met de woorden: “We hebben hier net het Roggefeest achter de rug en dan realiseren we ons elk jaar weer dat daarna gelukkig de Horizontoer komt. Horizontoer is een lief festival met leuke mensen, een goede sfeer en… tijdens Horizontoer hebben we geen politie nodig.”

Na een korte periode van uitblazen gaat het management team echter over enkele weken alweer volop aan de slag om de toer voor 2011 op poten te zetten.

Voorzitter Rob van Niekerk: “We leggen de lat steeds hoger”

“Het kwaliteitsniveau van elke Horizontoer is de basis, het vertrekpunt, voor de volgende. We leren nog steeds, iedere keer weer, en zo leggen we haast ongemerkt de lat steeds hoger. Daardoor verbetert de kwaliteit van het festival van jaar tot jaar. Zowel in presentatie als artistiek-inhoudelijk.

We verheugen ons nu alweer op de 23ste Horizontoer in 2011!”

 

– Ameland Nieuws op je iPhone? Laad dan de app Ameland Actueel.

– Ameland Nieuws op een andere smartphone? Laad dan de mobiele website ameland-actueel.nl 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *