Thuis heb ik nog een ansichtkaart – 48

APPINGEDAM – Thuis heb ik nog een ansichtkaart, zegt Jan Blaak uit Appingedam, waarop een kerk, een kar met paard, een slagerij J. van der Ven. Een kroeg, een juffrouw op de fiets, het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, maar het is waar ik geboren ben, zong Wim Zonneveld. Blaak is niet op Ameland geboren, maar hij is Amelandliefhebber en een verzamelaar van ansichtkaarten en foto’s van oud-Ameland. Hij put uit zijn collectie.

Ansichten 48 en 49

Veerboot en fotowinkel

Foto 48: De weg naar het badpaviljoen omstreeks 1930.

Het badhuis is gebouwd in 1928. Eigenaar was toen Cor Lublink.

Foto 49: De Zuiderlaan gezien naar het Noorden. Rechts de Ned. Herv. Kerk.  Links daarvan een eigenaardige model woning met de zg. 'kattenrug' .

>>> kijk voor meer prentbriefkaarten in het Dossier Prentbriefkaarten Ameland

>>> kijk ook op de Ôslach: oude prentbriefkaarten te koop of zet je eigen oude ansichtkaarten daar in een rubriekadvertentie. Adverteren in Vraag & Aanbod Ameland is voor particulieren zonder kosten.

– Ameland Nieuws op je iPhone? Laad dan de app Ameland Actueel.

– Ameland Nieuws op een andere smartphone? Laad dan de mobiele website ameland-actueel.nl

© Persbureau Ameland  2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *