Horecavergunning Qurios heeft voeten in aarde

BALLUM – Het heeft wat voeten in aarde om vakantiepark Qurios aan een volledige horecavergunning te helpen. In oktober werd het geagendeerd en toen werd het punt van de agenda gehaald. Dat lot was het gisteravond weer beschoren. Het college stelde voor het horecabeleid te evalueren en herzien en dan tegelijk Qurios een volledige horecavergunning toe te bedelen. Dat ging de raad een stap te ver. Net als in oktober floot de raad het college terug.

Raadslid Han van Heerde (Ameland’82) nam als eerste het woord in de raadscommissievergadering van 10 december. Zijn fractie wil het onderwerp anders behandelen dan het college heeft voorbereid. Een individuele aanvraag mag geen hoofdargument zijn voor herziening van een beleidsstuk, stelt Van Heerde. Hij meent dat eerst de evaluatie van het horecabeleidsplan moeten worden afgewerkt om pas daarna de horeca-aanvraag van Qurios in behandeling te nemen. Het is logisch dat het horecabeleidsplan uit 2006 moet worden herzien. We zijn 12 jaar verder en er zijn nu meer toeristen dan toen.

Ook moet het college eerst met Horecavereniging Ameland in gesprek en, zegt Van Heerde, “niet alles op de kop zetten voor die ene aanvraag.”

Collegepartij AmelandEén vroeg daarop een schorsing van de vergadering aan en ging in beraad. Andries Metz van A1 erkende na de schorsing dat Han van Heerde een punt heeft. Het onderwerp wordt van de agenda gehaald. Vervolgens spraken alle fracties uit dat het beter zou zijn om een en ander nog voor de zomer te regelen en niet over het komende zomerseizoen heen te tillen zoals het college voorstelt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *