Hokjesman komt weer naar Ameland

HILVERSUM – Dit voorjaar komt de VPRO weer filmen op Ameland. In december 2013 waren ze ook al op het eiland en spraken met diverse eilanders.

Michael Schaap is de Hokjesman die het programma De Hokjesman maakt. Programmamaker Schaap is gefascineerd door de heersende hokjesgeest. Hij gaat op veldonderzoek binnen de leefwereld van aansprekende Nederlandse subculturen. Met een knipoog naar de klassieke volkenkundige, gestoken in driedelig pak met strik, ontleedt de Hokjesman de mens als groepsdier. Hij sprak ondermeer met de mannen van ’t daaldersplakje, de leugenbank aan het eind van de Bosweg in het Hollumer bos.

Deze lente komt de Hokjesman wederom naar Ameland om meer mensen te spreken en meer beelden te schieten. Half september of in oktober komt De Hokjesman met de Ameland-uitzending op de buis.

Eerder bezocht Schaap de boeren, Molukkers, Volendammers, Mariniers, adel, autonomen, antroposofen en socialisten.

>>> lees hier meer over Eilanden in de film

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *