Hoge Diek afgraven is duur

BALLUM – Het afgraven van de Hoge Diek, de bult in de Verbindingsweg tussen Ballum en Nes, is mogelijk, maar kost een flinke duit. Rudolf Teuben (A’82) kaartte het onderwerp in de raadscommissievergadering van 7 juli aan. De grapjas noemde het verlagen van de Hoge Diek met enkele meters, zodat je van de oostkant komend beter kunt zien wat er aan de westkant van de dijk gebeurt en vice versa.

Er stonden zat serieuze onderwerpen op de raadsagenda, maar wethouder Nico Oud (CDA) ging toch met een vette knipoog in op de voorzet van Teuben. Afgraven kost zo’n twee tot twee en een halve ton, had Oud laten becijferen. Vooral de kabels en leidingen die er liggen maken het afgraven ingewikkelder dan louter een graafmachine erop af sturen.

Bovendien heeft de hoogte een taak als secundaire waterkering. De Hoge Diek blijft voorlopig liggen waar hij ligt. De symbolische Hoge Diek, het zinnebeeld van de scheiding tussen oost en west, kan in de hoofden van de mensen worden geslecht. Dat hoeft geen tonnen te kosten en het resultaat zal verheffend zijn.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *