Hoeveel lagen zijn het beste bij een regenjas?

LEEUWARDEN – IM – Zie een regenjas als een sandwich van stoflagen. De buitenkant is van polyester of nylon met een DWR-afwerking. Het midden is een waterdicht ademend membraan of coating. En de binnenste laag is een voering naast je huid. Maar net als sandwiches kunnen de lagen in regenjassen verschillende ingrediënten bevatten – je zult de juiste willen kiezen voor je activiteiten. Als je op de site van een webshop bent, vind je op het tabblad met technische specificaties voor elke regenjas informatie over de constructie en lagen voor dat product. Aan de hand hiervan kun je bepalen of de jas geschikt is voor jou of niet. Natuurlijk moet je dan wel eerst weten hoeveel lagen je regenjas dames eigenlijk nodig heeft. In dit artikel geven we je hier het antwoord op!

2-laagse constructie

Bij een 2-laags constructieweefselsandwich is de buitenstof van de regenjas heren gelamineerd aan het waterdicht ademende membraan of de coating, zodat ze als een enkele laag werken. Binnenin is een mesh of hangende stoffen voering in de jas gestikt en zit deze naast je huid. Dit moet je weten over de 2-laagse jassen:

  • Zijn zeer duurzaam en de ingenaaide voeringen zijn echt comfortabel
  • Meestal zwaarder en omvangrijker dan andere soorten jassen, vanwege hun comfortabele voering

Ideaal voor: een casual regenjack in de stad of skiën.

2,5-laagse constructie

Hoe kan een jas een halve laag stof hebben? Nou, het is eigenlijk geen stof. Bij een 2,5-laagse constructie is de buitenstof gelamineerd aan het waterdichte ademende membraan (net als een 2-laagse constructie). Vervolgens wordt aan de binnenkant van het membraan een dunne laag met een verhoogde print – dit vormt de halve laag – aangebracht, zodat je huid het membraan niet direct raakt. Lees hieronder nog meer over de 2,5-laagse jassen:

  • Zijn meestal erg licht en opvouwbaar, omdat er geen binnenvoering is (sommige hebben zelfs een zak die ook dienst doet als opbergzak)
  • In vergelijking met een gladde stoffen voering, denken sommige mensen dat de coating plakkerig kan aanvoelen op hun huid
  • De dunne coating is niet zo duurzaam als een stoffen voering, dus de totale levensduur van een 2,5-laags jas is korter dan die van andere soorten regenjassen

Ideaal voor: op reis of als compacte regenjas voor wandelen, bergbeklimmen of fietsen.

3-laagse constructie

Verwarrend genoeg voelen 3-laagse jassen eigenlijk alsof ze met slechts één laag zijn gemaakt. Dit komt omdat alle drie de lagen aan elkaar zijn gehecht: de buitenstof, het membraan en de voering zijn gelamineerd zodat ze aanvoelen als één stuk stof. Hieronder vind je nog meer informatie over de 3-laagse jassen:

  • Zijn meestal te vinden in high-end regenjassen, omdat deze technologie meestal duurder is – maar je krijgt meer waar voor je geld
  • Zijn duurzamer en ademender dan andere soorten constructies
  • Zijn lichter en beter opvouwbaar dan 2-laagse jassen
  • Als je veel tijd in de buitenlucht doorbrengt en een premium jack wilt, is een 3-laags regenjack een uitstekende keuze

Ideaal voor: wandelen, bergbeklimmen, fietsen, backcountry skiën en veel tijd buiten doorbrengen.

Door Twenty Four Webvertising

 

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie van PA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *