Hoe kies je een goed incassobureau

LEEUWARDEN – IM – Hoe kies je een goed incassobureau en welke diensten biedt zo’n bureau aan? Als ondernemer is het fijn als de rekeningen die je uitstuurt, snel worden betaald. Jammer genoeg is dat af en toe niet het geval. Als een debiteur niet op tijd betaalt, is het belangrijk dat je hier snel op reageert door hen op te bellen. Als de telefoon blijft rinkelen, dan is de kans groot dat je wordt genegeerd en dat je dus zelf stappen moet zetten om je geld te kunnen innen. De handigste vervolgstap is het inschakelen van een incassobureau. Maar hoe kies je nu zo’n bureau en naar welke diensten moet je uitkijken? Wij geven je meer informatie in dit artikel!

Door Twenty Four Webvertising

Hoe kies je een goed incassobureau?

Uiteraard wil je enkel met het beste bureau in zee gaan. Begin daarom met de reviews van alle incassobureaus in jouw omgeving of in jouw sector te bekijken. Vind je het fijn om ook eens in persoon langs te gaan? Dan kun je bijvoorbeeld zoeken op ‘incassobureau Ameland’ of de naam van jouw gemeente. Maar weet: anno 2022 kan alles ook online of telefonisch worden geregeld. Daarom is het ook een goed idee om te zoeken op jouw sector. Denk aan ‘incassobureau mkb’. Dan doet het er niet echt toe waar een bureau gebaseerd is, maar wel hoe goed ze zijn in hun vak.

Bekijk als eerste altijd hun Google reviews. Je hoopt natuurlijk dat het bureau veel vijfsterrenreviews heeft gehad en dus meer dan 4 op 5 sterren scoort. Check wel altijd of de reviews ‘organisch’ gespreid zijn over een langere periode. Veel bureaus werken ook met TrustPilot en andere reviewtools, waardoor je je snel een beeld kunt vormen over het incassobureau.

Daarnaast raden we ook altijd aan om de website eens goed te inspecteren. Idealiter is er op de website geen twijfel over de betaalmethode en wie de kosten betaalt. No cure, no pay die wordt verhaald op de debiteur, is altijd een goed idee. Dat betekent dat het bureau enkel wordt betaald als ze erin slagen jouw geld te innen. Met andere woorden: de professionals van het incassobureau gaan super hard hun best doen, want hun fee krijgen ze enkel als ze slagen. En gelukkig voor jou, betaalt de debiteur die fee. Daarnaast raden we ook aan om op de website op zoek te gaan naar het slagingspercentage van alle cases die het incassobureau in het vorige jaar heeft aangenomen. Zo heb je meteen een goed beeld over hoe goed het bureau precies is.

Hoe weet je welke dienst een incassobureau voor jou kan uitvoeren?

Er zijn verschillende soorten incassobureaus, met verschillende diensten. De meest basic incassobureaus werken met deurwaarders. Deze kunnen onder meer vorderingen sturen naar jouw debiteur. Jammer genoeg is niet elke debiteur hiervan onder de indruk. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor een incassobureau dat werkt met incasso-advocaten. Deze kunnen legaal meer stappen zetten. Voor de beslaglegging van goederen, klanten (van jouw klant) en bankrekeningen heb je bijvoorbeeld al een advocaat nodig. Ook om een faillissement aan te vragen, komt er een advocaat aan te pas. Bijkomend voordeel: als een debiteur jouw vordering inhoudelijk betwist, kan een advocaat hier stappen tegen zetten. Dit kan een gewone deurwaarder over het algemeen niet. Kies dus voor een bureau dat legaal snel stappen kan zetten. Welke stappen er precies worden gezet, is natuurlijk afhankelijk van zaak tot zaak. Jouw incassobureau kan jou hierover informeren.

Veel succes met het innen van je geld en het kiezen van een incassobureau met goede reviews!

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie van PA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *