Hoe Amelands is de Amelander dressing?

HOLLUM – Op Foodlog.nl – een bekende website met nieuws en opinie over voedsel – is een discussie ontstaan over de Amelander dressing. Hoe Amelands is dit product eigenlijk? Mag je het wel Amelander dressing noemen als het in Brabant wordt gemaakt?

Reclame over voedsel mag geen fabeltjes vertellen. Consumenten hebben recht op eerlijke informatie. Dat geldt vooral voor gezondheidsclaims, maar ook voor alles wat er wordt beweerd over wat er in een product zit en waar het vandaan komt.

Geregeld liggen er producten onder vuur. Deze keer is het de beurt aan de Amelander dressing. Op de bekende website foodlog.nl is de vraag in de groep gegooid: ''Mag Amelander dressing nog wel Amelander dressing heten als dit product in het Brabantse Udenhout wordt geproduceerd?''

⇒ lees hier het hele verhaal van Waddenposter Jinke

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *