Holwerd aan Zee in nieuwe Omgevingsvisie Wadden

HOLWERD – Tweede Kamerleden Aukje de Vries (VVD) en Lutz Jacobi (PvdA) ijveren ervoor Holwerd aan Zee opgenomen te krijgen in de nieuwe Omgevingsvisie voor de Wadden, zodat het project juridisch mogelijk wordt. Beide Kamerleden gaven dit tijdens de behandeling van de evaluatie van de huidige Structuurvisie Wadden (SVW) aan. De SVW kwam vorige week ter sprake in de Kamer.

Tweede Kamerlid Lutz Jacobi meent dat dagelijks baggeren niet goed is voor biodiversiteit van het wad. Zij wil daarom dat er bij de opvolger van de SVW gekeken wordt naar de factoren die nu nog belemmerend zijn voor Holwerd aan Zee. Het spoelmeer dat is ingetekend in het projectplan zou een structurele duurzame oplossingen kunnen zijn voor de problemen van de dichtslibbende vaargeul naar Ameland. Jacobi wil dat bij de nieuwe Omgevingsvisie de samenhang tussen de bereikbaarheid van Ameland en het project Holwerd aan Zee wordt bekeken.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu ziet hier wel wat in. Zij is bereid Holwerd aan Zee op te nemen in de nieuwe Omgevingsvisie voor de Wadden.

Bron: Dockumer Courant

⇒ lees hier meer over Holwerd aan Zee en bekijk de kunstenaars impressie van het plan

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *