Het Melkkannetje

De directeurswoning van de voormalige zuivelfabriek aan de Fabrieksweg herbergt een keramiekatelier en cursusruimte.
De keramiste woont half op Ameland en half in Dedemsvaart. In beide plaatsen heeft ze een werkruimte. Sinds juli 2004 geeft Liesbeth Dul- de Boer cursussen op Ameland. De objecten die ze zelf vervaardigt stelt ze in Het Melkkannetje ten toon en worden daar verkocht.
Liesbeth Dul kan ongeveer 12 personen rond de tafel kwijt. Een familie, een vriendinnenclub, zussen, een groepje van zomaar twaalf mensen, volwassenen en kinderen; Liesbeth leert ze kleien. Een workshop handvormen duurt ongeveer twee uur. Een homp klei wordt bewerkt tot een vormbare massa. Daar wordt vervolgens een duimpot van gemaakt en met de duimpot worden verrassende figuren gekleid. De eindresultaten worden gebakken en eventueel geglazuurd. Dat neemt tijd, vaak langer dan de vakantie van vakantiegangers is. Liesbeth stuurt de kleiwerken met zorg op. Voor de kosten hoef je het niet te laten: een workshop kost voor volwassenen € 13,00 en voor kinderen € 8,50. Dit is ook nog eens inclusief koffie of thee en limonade. De workshops worden in juli en augustus gehouden van maandag tot en met zaterdag. Het begint om 10.30 uur of 14.00 uur.
Liesbeth Dul-de Boer is te bereiken op telefoonnummer 06 201 989 40.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *