Het liedje van Kobus: Pieuw!

BUREN – Kobus Former maakt veel los; velen weten zich hem te herinneren en de anekdotes vliegen over tafel.

Van het liedje van Kobus zijn enkele fragmenten gemaild. Wellicht duikt er nog ergens een geluidsfragment op.Johan Oud: “Precies weet ik het niet, maar refrein ging zo.

Amelandje, Amelandje heeft het allermooiste strand van ons hele Nederland. Amelandje, Amelandje heeft het allermooiste strand van ons hele Nederland.

Dan ging hij verder met iets van mienant mienant minetje heeft om haar lijf een klein corsetje……”

Former zou het liedje eens op Radio Veronica hebben gezongen, weet Oud zich te herinneren.

“Misschien heeft iemand die opname nog wel.”

 

Janke de Jong: “Mina Mina Minetje als ik je zie al in je nieuw corsetje.

Deze zin kwam er altijd in voor, de rest weet ik niet meer. Ook zei Kobus altijd pieuw verry good.

De hondjes heten Pluto en Bello.”

Anne de Jong: “Kobus zong het lied: Minetje in haar corsetje. Het had een oneindig aantal refreinen. Hij is een keer opgetreden voor een radio-uitzending van Veronica vanaf het Kerkpleintje. Annet van Trigt was de deejee.”

Jan Verbiest: “Van Yp Anema hoorde ik de volgende anekdote. Op zondag werd er door de bezoekers en bij de Branding in Buren een zgn hardloop wedstrijd georganiseerd en Kobus was dan de starter. Een stop woordje van hem was Piew of Pjiew.

Sip Staal (Boelens), Toon Takel (Kooiker) en Jaap van WilleWil (Molenaar), Richard Kiewiet en nog wat anderen moesten hard lopen en Kobus stond klaar met een handdoek om te starten en zei: ‘op uw plaatsen…en lopen…..Piew!’ Jaap won de wedstrijd en werd dan daarvoor gehuldigd.

In De Branding zat hij op zijn vaste plek aan de bar voor de gast gezien links voor.

Ik kan mij nog goed herinneren dat hij fantastische verhalen had over zeereizen op de rug van een walvis en altijd was er wel iets met een zeemeermin die hij dan stevig vast hield. Zijn reizen gingen via het wad dan naar de Noordzee en dan kwam hij in Engeland, PIEW..was het dan.”

>>> tik KOBUS in bij ZOEKEN om meer over Kobus Former te lezen

>>> lees hier meer Ameland liedjes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *