RSS
Zoeken

Het ei

Geplaatst op: 28 februari 2019 - Categorie: Wadden & Natuur

BALLUM - Het ei houdt de gemoederen nogal bezig. Wie accepteert (symbolisch) het eerste kievitsei van Ameland, nu de gemeente een burgemeester heeft met principes? Gerard van Klaveren wil niet meer meedoen met de traditie van het ontvangen van de vinder van het eerste kievitsei, of hij of zijn nu daadwerkelijk met een eitje in een doosje aan komt zetten dan wel met een fotootje op de smartphone bewijst dat er een kievitsei gevonden is. Van Klaveren is er in 2015 mee gestopt. 

Het college heeft, na de fracties in de gemeenteraad gehoord hebbende, beraadslaagd en besloten dat wethouder Ellen Bruins Slot als portefeuillehouder natuur aanwezig zal zijn bij de ceremonie van het eerste kievitsei. Indien zij verhinderd is, zal wethouder Theo Faber haar vervangen. De Vogelwachten zijn inmiddels van de procedure op de hoogte gebracht. De Vogelwacht heeft de taak om de foto van vinder en nestje te maken en de registratie door te geven aan de Bond van Friese Vogelwachten. Het eitje blijft liggen en de kievitseizoeker pleegt nazorg.

Het eerste kievitsei van de provincie Fryslan blijkt inmiddels gevonden te zijn, vroeger dan ooit. Het Amelander eitje zal, met het mooie weer van de laatste dagen, niet lang op zich laten wachten.

⇒ Lees hier wie wanneer het eerste kievitsei op Ameland vond

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?