Het ei

BALLUM – Het ei houdt de gemoederen nogal bezig. Wie accepteert (symbolisch) het eerste kievitsei van Ameland, nu de gemeente een burgemeester heeft met principes? Gerard van Klaveren wil niet meer meedoen met de traditie van het ontvangen van de vinder van het eerste kievitsei, of hij of zij nu daadwerkelijk met een eitje in een doosje aan komt zetten dan wel met een fotootje op de smartphone bewijst dat er een kievitsei gevonden is. Van Klaveren is er in 2015 mee gestopt. 

Het college heeft, na de fracties in de gemeenteraad gehoord hebbende, beraadslaagd en besloten dat wethouder Ellen Bruins Slot als portefeuillehouder natuur aanwezig zal zijn bij de ceremonie van het eerste kievitsei. Indien zij verhinderd is, zal wethouder Theo Faber haar vervangen. De Vogelwachten zijn inmiddels van de procedure op de hoogte gebracht. De Vogelwacht heeft de taak om de foto van vinder en nestje te maken en de registratie door te geven aan de Bond van Friese Vogelwachten. Het eitje blijft liggen en de kievitseizoeker pleegt nazorg.

Het eerste kievitsei van de provincie Fryslan blijkt inmiddels gevonden te zijn, vroeger dan ooit. Het Amelander eitje zal, met het mooie weer van de laatste dagen, niet lang op zich laten wachten.

⇒ Lees hier wie wanneer het eerste kievitsei op Ameland vond

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *