Hervormde kerk Nes verkocht

NES – De hervormde kerk aan het Kerkplein in Nes is verkocht. De Stichting Amelander Musea (STAM) is de gelukkige die het gebouw heeft weten te verwerven. De STAM wil dat het kerkje gebruikt gaat worden als locatie die dient ter maatschappelijk belang.

Voor de zomer wordt in samenwerking met de Amelander Kunstenaars een expositie ingericht. De STAM gaat kijken op welke manier het gebouw daarna gebruikt kan gaan worden. Het is voor de STAM van belang dat het kerkgevoel behouden blijft.

De kerk is eigenlijk voor een ieder aan te schaffen voor drie euro. Voor dat geld krijgt men een bouwplaatje van de Kerkplein kerk. De bouwplaatjes zijn te koop in de Amelander Musea, bij Enjoy Books in Hollum en op de Westerlaan nummer 8 in Hollum (even aan- of opbellen 0623218213).

bekijk hier de Ameland Huuskes van de serie 1, inclusief de kerk in Nes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *