De leukste safaribestemmingen met kinderen

– IM – Een safarivakantie met de kinderen is een unieke en geweldige manier om ze kennis te laten maken met de wonderen van de natuur. Van het spotten van de ‘Big Five’ tot het leren over verschillende landschappen en het ontmoeten van andere culturen; een safarivakantie kan zowel leerzaam als spannend zijn. 

Lijkt het jou wel wat om je gezin mee op safarivakantie te nemen? Hier volgen een aantal van de beste safaribestemmingen van onze aardbol!

Zuid-Afrika's Kruger National Park

Het Kruger National Park is niet voor niets een van de populairste safaribestemmingen ter wereld. En een safarireis door Zuid-Afrika met kinderen is dan ook een topidee. 

Dit enorme reservaat herbergt een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden. Veel lodges in het park bieden bovendien kindvriendelijke activiteiten aan, zoals begeleide bush-wandelingen en nachtsafari's. Ook liggen er  verschillende gezinsvriendelijke campings en self-catering lodges verspreid over het park. 

Het Serengeti Nationaal Park in Tanzania

Ook de Serengeti is een van de beroemdste safaribestemmingen allertijden. In dit enorme park leven miljoenen gnoes, zebra's en gazellen die elk jaar over de vlakte trekken. De Serengeti herbergt daarnaast een hoge concentratie roofdieren, waaronder leeuwen, cheeta's en luipaarden. 

Boek idealiter een georganiseerde safarireis met een lokale gids, zodat je optimaal kunt genieten met je gezin zonder alles zelf te hoeven plannen. Dit kan onder andere bij Travelnauts: een reisorganisatie die is gespecialiseerd in bijzondere reizen met kinderen. 

Botswana's Okavango Delta

De Okavango Delta is een van 's werelds grootste binnenlandse delta's en is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Olifanten, nijlpaarden, krokodillen, leeuwen, luipaarden en hyena’s noemen deze delta hun thuis. 

Ook in Botswana zijn er talloze kindvriendelijke activiteiten om te doen, evenals een grote variatie aan familielodges en campings om te verblijven.  

Het Masai Mara National Reserve in Kenia

De Masai Mara is een van Kenia's beroemdste safaribestemmingen, waar een grote verscheidenheid aan wilde dieren leeft. In dit prachtige reservaat vindt ook de jaarlijkse wildebeestmigratie plaats: een van de meest spectaculaire wildlife gebeurtenissen ter wereld. 

Bezoek lokale Masai-dorpen, plan begeleide fiets- of wandelsafari’s en slaap midden in de bush terwijl je de wilde dieren hoort rondlopen naast je tent. 

Het Etosha Nationaal Park in Namibië

Overweeg je een safarireis door Namibië? Dan raden we absoluut aan om het Etosha National Park te bezoeken. Dit is een van de beroemdste safaribestemmingen van het land, waar je talloze wilde dieren kunt spotten, die vooral te vinden zijn bij verschillende prachtige waterpoelen. 

Een safarivakantie dicht bij huis

Vind je bovenstaande bestemmingen echt te ver? Dan kun je ook prima op ‘safarivakantie’ dichter bij huis. Wat dacht je zelfs van een safari op een van de Waddeneilanden? 

Hier worden tal van zeehondensafari’s aangeboden, waarbij de kans groot is dat je ook andere dieren tegenkomt, zoals bruinvissen, een variatie aan vogelsoorten en nog veel meer. 

Kijk onder andere op de agenda van Ameland en ontdek wat er allemaal wordt georganiseerd op dit mooie Waddeneiland. 

Een aantal tips voor je safarireis met kinderen

Als je een safarivakantie met kinderen plant, is het aan te raden om te boeken via een safari-expert die gespecialiseerd is in gezinsvriendelijke safari's. 

Deze organisaties beschikken over ervaren gidsen die zijn opgeleid om met kinderen te werken. Bovendien kennen ze de beste lodges die kindvriendelijke activiteiten aanbieden. 

Ga je liever op eigen houtje op safari? Controleer dan de leeftijdsbeperkingen: sommige parken hanteren namelijk een minimumleeftijd voor bepaalde activiteiten.  

Een safarivakantie met kinderen staat garant voor een geweldige ervaring. Of je nu kiest voor Zuid-Afrika, Tanzania, Botswana, Kenia, Namibië of anders: er zijn tal van gezinsvriendelijke safaribestemmingen om uit te kiezen! 

– Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *