Herfstwandeling voor ouders van een kind (of jong volwassene) met een beperking

ORANJEWOUD – Waar kun je als kind of jong volwassene met een beperking terecht om te leren zwemmen? Waar kun je als kind met een beperking andere kinderen ontmoeten?

Om te voorkomen dat ouders van kinderen met een beperking allemaal zelf het wiel moeten uitvinden en zich een weg moeten banen door het ingewikkelde zorglandschap, is er Stichting MOM ondersteuning, dat in 2019 is opgericht door ervaringsdeskundige Sophia Cuperus. “We geven ouders praktische informatie en brengen hen met elkaar in contact. Want een leven met een kind met een beperking is al pittig genoeg.” Daarom wilde ik een organisatie starten waarin ouders elkaar kunnen helpen en ondersteunen, waar ze ervaringen kunnen delen en praktische tips kunnen uitwisselen. Omdat verbinding zorgt voor veerkracht. En als je je sterk voelt, gaat alles gemakkelijker. Ook de zorg voor je kind.”

Wandeling in de natuur verbindt

Die verbinding creëren we onder andere door het organiseren van wandelingen. Als je wandelt praat je makkelijker omdat je elkaar niet aan hoeft te kijken. Bovendien zorgt de natuur voor extra ontspanning en energie. Hieruit ontstaan mooie gesprekken.

Meld je aan voor ‘De kracht van wandelen’

Ben jij een ouder van een kind of jong volwassene met een beperking (welke beperking maakt niet uit) uit Friesland? Op vrijdagochtend 3 november a.s. om 9.30 uur organiseert stichting MOM ondersteuning “De Kracht van Wandelen”. Een herfstwandeling in het bos van Oranjewoud, onder leiding van Mind2Run. Na deze wandeling nodigt stichting MOM ondersteuning je uit om bij restaurant Tjaarda gezellig met elkaar een kopje koffie te drinken.

Voor meer informatie of opgave voor deze activiteit ga je naar www.momondersteuning.nl 

 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 806

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *