Herfst op Ameland is genieten

NES – De herfst laat zich in al zijn schoonheid zien. De paddestoelen schieten uit de grond, de trekvogels rusten op het eiland uit voor de doortrek of komen hier aan voor de winterstop.

De ree bleef mooi liggen, toen fotograaf Jan van Os hem in het vizier kreeg. Hij lag aan de bosrand in de binnenduinen en hield de fotograaf goed in de gaten.Het vinkje zit met zijn kopje in het zonnetje op een tak. 

De libelle zat op een open plekje in het bos. Om welke libelle gaat het hier, is de vraag. Laten de libellekenners van het eiland graag even doorgeven welke soort Van Os op de foto zette.

En voor de zwamkenners onder ons geldt hetzelfde.

Een lezer meldt: "De libel is volgens mij een heidelibel, maar ik kan zo niet zien of het om een bruinrode of steenrode gaat. Deze foto is niet gedetailleerd (close-up) genoeg om de streep langs het oog waar te kunnen nemen.

De paddenstoelen lijken mij een Pholiote soort.

Welke valt niet te zeggen op afstand omdat ik niet onder de hoed kan kijken en het steeltje niet kan zien."

>>> kijk hier voor meer vogelnieuws

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *