Werelderfgoed Waddenzee op Fotopedia

SAN FRANCISCO – Even over de dijk kijken naar de Waddenzee, de mooiste foto's van zonsondergangen tussen de Waddeneilanden bekijken en ook nog eens de Akropolis in Athene overzien. Het kan nu allemaal vanuit je luie stoel met een iPad, met de app Fotopedia Heritage. Een app vol met foto’s van uitstekende kwaliteit, gebaseerd op crowdsourcing. Het publiek wordt uitgenodigd bij te dragen.

De Fotopedia applicatie is er ook voor de iPhone.

Wikipedia vs. Fotopedia

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat dacht een voormalige werknemer van Apple ook en hij kwam met het idee voor Fotopedia: een encyclopedie van foto’s. Centraal bij dit project stond de mogelijkheid om te crowdsourcen: leden konden hun eigen foto’s aan de database toevoegen. Uiteindelijk wordt hier het grootste online fotoboek mee gemaakt. Fotopedia lijkt dan ook vooral de beeldende tegenhanger van het tekstuele Wikipedia. Ook hier worden artikelen door leden gepost en bewerkt. Op de achtergrond draaien, net als bij Fotopedia, een aantal redacteuren mee.

Bron: Fotopedia

Landhuis VaderJacob

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *