Herdenkingsdiensten in Hollum

HOLLUM – De kerkeraden van de Hervormde Gemeente Ameland en de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland maken u van harte deelgenoot van de herdenkingsdiensten die in twee kerken in Hollum plaats zullen vinden.

Zondag 21 november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Traditioneel worden op deze zondag de overleden leden uit de protrestantse gemeente van het afgelopen jaar herdacht door het noemen van hun naam en het spelen van muziek die bij hen past. Ook op Ameland is dit al jaren een gebruik.

De Hervormde Gemeente Ameland en de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland hebben elk hun eigen herdenkingsdienst. De dienst van de Hervormde Gemeente Ameland begint om 09.30 uur in de Magnuskerk terwijl de dienst van Federatie Doopsgezind-Gereformeerd om 11.00 uur begint in de Herenwegkerk.

Beide diensten zijn live te bekijken op Youtube op het kanaal van Protestants Ameland en te beluisteren via de digitale televisie van Kabelnoord. Om 09.30 uur is de uitzending op 960, 1960 of 2960. Om 11.00 uur op 971, 1971 of 2971.

Na afloop van beide diensten zullen de Magnuskerk en Herenwegkerk nog minimaal een half uur open zijn voor iedereen die een kaars wil branden voor een dierbare die is overleden. In de kerken zijn kaarsen beschikbaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *