Droge Jan van Ameland

AMSTERDAM – Het gebeurt helaas nog te vaak; je staat in de kroeg en iemand zit aan je billen. Of je stapmaatje die lastig gevallen wordt. Met een slok op vervagen soms grenzen voor wat gewenst en ongewenst is. Daarom lanceert Dance4Life als eerste goede doel in Nederland een 'dry January' actie om geld in te zamelen tegen ongewenst seksueel gedrag. De ludieke 'Word ook Droge Jan' campagne wordt aangevoerd door BN'ers als Anouk Maas en bekende Jan: DJ Jean.

Geld inzamelen voor het goede doel  

Ongewenst seksueel gedrag is wereldwijd een groot probleem, vooral onder jongeren. Ervaringen met ongewenst seksueel gedrag zijn vervelend of zelfs traumatisch en kunnen impact hebben op bijvoorbeeld een toekomstige relatie of seksleven.

Met de 'Droge Jan' campagne wil Dance4Life zoveel mogelijk geld ophalen zodat zij jongeren middels campagnes en programma's een veilige plek kan bieden waar zij leren over het aangeven en aanvoelen van grenzen en wensen. Dat draagt uiteindelijk bij aan het stoppen van ongewenst seksueel gedrag.

Door een maand niet te drinken – maar wél te doneren – sluiten deelnemers zich aan bij bekende 'Droge Jannen' en steunen daarmee het werk van Dance4Life.

Dance4Life is het eerste Nederlandse goede doel dat de populaire trend 'dry January' claimt voor een fondsenwervende actie. 

Waarom doet Dance4Life de Droge Jan actie? 

Dance4Life heeft het doel seksualiteit bespreekbaar te maken en het taboe er op te doorbreken. Daarom doen ze campagnes en programma's – voor en door jongeren – over dit onderwerp in de unieke combinatie met dans, muziek en bekende rolmodellen. Dance4Life krijgt naar aanleiding van haar jongerencampagnes regelmatig reacties van jongeren met vervelende ervaringen. Dance4Life vindt dit reden genoeg om aandacht te vragen voor dit probleem en Nederlanders de kans te bieden zich in te zetten tegen ongewenst seksueel gedrag. De actie is geen anti-alcoholcampagne, maar focust zich op de positieve uitdaging van een maand niet drinken. Met het geld dat wordt opgehaald kan Dance4Life haar werk voortzetten. 

Vanaf nu kan iedereen boven de 18 jaar zich op www.drogejan.nl inschrijven om in januari mee te doen aan de actie. Deelnemers hebben de keuze om hun eigen bespaarde geld te doneren of geld in te zamalen voor het goede doel. 

Over Dance4Life

Met haar internationale lesprogramma en voorlichtingscampagnes in Nederland wil Dance4Life aandacht vragen voor het grootste gezondheidsrisico onder jongeren: onveilige seks. Alleen in Nederland al ervaart één op de drie meisjes en één op de vijf jongens seksueel grensoverschrijdend gedrag voor hun 18e verjaardag. Maar dit is slechts één voorbeeld van gevolgen een wereldwijd probleem. De gevolgen van onveilige seks hebben een grote impact op de levens van jongeren. Het unieke van het werk van Dance4Life is jongeren centraal te stellen in haar werk en door dans, muziek en influencers in te zetten om seksualiteit uit de taboesfeer te halen.

Bron Dance4Life

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *