Helikoptervluchten naar platform AWG

ASSEN – Op dit moment werkt NAM aan het elektrificeren van het gaswinningsplatform AWG aan de noordzijde van het eiland Ameland. Hiervoor is vorige week een mobiel hefschip, genaamd Seafox 4, naast het bestaande platform gezet. Via dit tijdelijke hefschip worden de komende maanden materialen en mensen overgezet om het AWG-project uit te voeren.

De mensen die de werkzaamheden uitvoeren zijn tijdelijk aanwezig op het werkplatform en worden voornamelijk met boten, maar ook met helikopters vervoerd. Afgelopen weekend hebben twee helikoptervluchten enige hinder nabij het strand veroorzaakt.

Vanwege de wind waren de heli’s genoodzaakt, bij nadering of vertrek van het platform, kort langs de kust van Ameland te vliegen.

Inmiddels is hierover met de vervoerder contact geweest en doet zij haar uiterste best de mogelijke overlast tijdens de vluchten tot een minimum te beperken.

Wij bieden onze verontschuldigingen aan voor de mogelijke hinder, die sommige mensen afgelopen weekend hebben ervaren.

Bron NAM

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *