Heeft Ameland mooie plekken?

Wanneer we het over een van de mooiste en charmantste eilanden in de Waddenzee hebben dan weet je direct waarover we het hebben: Ameland. Het eiland staat bekend om zijn adembenemende schoonheid, ongerepte stranden en prachtige dorpjes die lijken op een schilderij. Maar zijn er ook leuke dingen te doen? Lees snel verder en ontdek wat Ameland allemaal voor je in petto heeft. Tijdens je verblijf op een strandcamping kun je in je vrije tijd ook even gokken als afleiding.

Wat is er allemaal te doen op Ameland?

Je valt met je neus in de boter als je op zoek bent naar een eiland waar voldoende te doen is. Op Ameland is er voor jong en oud genoeg te doen, prachtige plekken en leuke bezienswaardigheden zorgen ervoor dat iedereen altijd wel iets te doen heeft. Maar welke plekken maken je bezoek aan dit eiland echt uniek?

Op Ameland staan de stranden bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Een schitterende kustlijn waar je uren kunt lopen, ontspannen, zonnebaden of om een duik te nemen in de verfrissende Noordzee. Houd je echt van mooie natuur, dan kun je niet om de stranden van Hollum en Buren heen. Helder water en goudkleurige stranden, ideaal om lekker te picknicken en te zwemmen. Logeer je op een strandcamping, dan profiteer je optimaal van de kust.

Omringd door de Waddenzee

Ameland is compleet omringd door een natuurwonder wat de Waddenzee heet. Tijdens je vakantie op het eiland kun je dit ervaren. Bekend om zijn uitgestrekte getijden moerassen, wadden en de vele vogelsoorten die je er tegenkomt. De Waddenzee maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Ben je op Ameland dan moet je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan het was. Wil je hiervan optimaal profiteren, ga dan mee met een gids, dan ben je zeker getuige van wilde dieren en de prachtige wisselwerking tussen de getijden.

Het grootste dorp op Ameland is Nes, in de volksmond wordt dit ook het centrum van het eiland genoemd. Om Ameland te ontdekken is Nes de perfecte plek om te beginnen, en te kijken wat er allemaal te doen en te zien is. Loop je door de charmante straatjes, ben je getuige van pittoreske huizen, gezellige cafés en boetiekjes waar je kunt winkelen. Ook vind je op Ameland het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager, een van de mooie bezienswaardigheden.

Prachtig natuurgebied

Voor natuurliefhebbers is Ameland echt een paradijs. Je hebt er verschillende natuurgebieden die elk hun eigen charme hebben. Maak de mooiste wandelingen wanneer je op Ameland op vakantie bent. Aan de oostkant van Ameland vind je de Oerderduinen die zeker een bezoekje waard zijn. Dit omvangrijke gebied is bedekt met duinvalleien en zandduinen. Ontdek hier bijzondere planten en vogels en maak schitterende wandelingen in de mooie natuur.

Vind je het fijn om in de avond een wandeling te maken, dan is het Hollumerbos hier zeer geschikt voor. Word verrast door de dieren die je ziet lopen, of spot een van de vogelsoorten die het eiland rijk is. De zon die ondergaat zorgt dat je geniet van de mooiste kleuren die het bos heeft. Je komt ook langs de vuurtoren van het eiland, waar je een prachtig uitzicht hebt over Terschelling en de Friese kust.

Veel variatie op het eiland

Je hoeft maar even rond te kijken en je ziet dat Ameland een eiland is met vele gezichten. Elk dorpje zoals Hollum, Nes en Ballum heeft zo zijn eigen charme. Je mag zeker de vuurtoren van Bornrif niet vergeten als je op het eiland bent. Of je nu komt om een dagje op het strand te bivakkeren of een langer verblijf op het eiland, in beide gevallen is er altijd wel iets leuks te doen of te zien. Heb je een uurtje niets te doen, kun je een sports betting doen om zo een gok te wagen.

Tom Wegeling
Tom Wegeling
Artikelen: 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *