5 leuke activiteiten op Ameland

Na een boottochtje van ongeveer 50 minuten ben je op Ameland. Je wordt meteen omringd met een prachtig uitzicht, stranden die kilometerslang uitreiken en natuurlijk de zachte duinen. De natuur is echt dé trekpleister van Ameland. Maar vergeet ook de vier dorpjes niet: Hollum, Ballum, Nes en Buren, met Nes als het grootste. Ameland heeft vanalles te bieden. Hier zijn de leukste tips voor wat je allemaal kunt doen op Ameland.

Fietsen en wandelen door de natuur

Ameland staat natuurlijk bekend om zijn mooie natuur en diversiteit aan landschappen. Dit maakt het de perfecte plek voor fietstochten of wandelroutes. Pak een fiets en fiets bijvoorbeeld de route ‘Rondje Ameland’. Met deze route kom je voorbij alle pareltjes van het eiland, zoals de oude molen De Phenix, de vuurtoren en de gezellige dorpjes. De wandelaars onder ons zullen hun ogen uitkijken bij het Oerd. Daar zie je grote duinen en heel veel verschillende planten en dieren. Neem die anti slip sokken voor dames mee en trek de wandelschoenen aan. Je zult het prachtig vinden!

Het strand op en terrasjes pakken

Niet te vergeten; de stranden. De meeste mensen komen naar Ameland om lekker te genieten op het mooie strand, genieten van de zon en de frisse zeelucht. Met wel 27 kilometer strand is er meer dan genoeg plek om te zonnen, zwemmen of een strandwandeling te maken. En je kunt altijd even pauzeren bij een van de leuke strandtentjes voor een koud drankje of wat lekkers te eten. De bekendste stranden zijn bij Hollum, Buren en Nes. Je bent er dus wel even zoet mee.

De vuurtoren beklimmen

Heb je ook zin om wat avontuurlijke activiteiten te ondernemen? In dat geval moet je echt de vuurtoren in Hollum op Ameland beklimmen. Hij is 54 meter hoog en je moet 236 treden op. Eenmaal boven zul je er geen spijt van hebben, want het uitzicht boven is fantastisch. Je ziet het hele eiland en de zee eromheen. Tijdens je klim naar boven kun je verschillende exposities bezoeken over Ameland en de omgeving. Deze zijn te vinden op diverse verdiepingen. Deze toren is vrijwel het hele jaar geopend, maar neem in de winter je warme sokken mee, want dan kan het nog wel eens koud worden op de hoogte!

Watersporten

Omdat Ameland natuurlijk omringt is door strand en zee, zit je hier goed als je zin hebt in watersporten.Je kunt hier surfen, kitesurfen, windsurfen en suppen. Door de brede stranden en de goede wind is het de perfecte plek om je uit te leven. Je zou ook eens voor een lesje kunnen gaan bij een van de surfscholen op het eiland. Het is echt te gek om op de Noordzee golven te surfen.

Musea en cultuur

Tot slot mogen we de activiteiten voor de cultuursnuivers niet vergeten, Je kunt in Ameland ook gewoon naar de bekende musea gaan. In het bunkermuseum kom je bijvoorbeeld een heleboel te weten over de oorlogsverhalen van Ameland en in het Natuurcentrum leer je meer over de planten en dieren van het eiland. Verder is er nog het Cultuurhistorisch Museum ‘Sorgdrager’. Waar je een heleboel leert over de geschiedenis en tradities van het eiland. Zoals je kunt zien is er in ieder geval genoeg te doen. Wat heb jij op de planning staan?

Tom Wegeling
Tom Wegeling
Artikelen: 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *