Handboek ruiter-en menpaden vernieuwd

ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft onlangs het geheel herziene en vernieuwde Handboek ruiter-en menpaden uitgebracht. Dit boek is bestemd voor recreatieve paardensporters, overheden, aannemers, projectleiders en ingenieursbureaus en is een praktische leidraad voor het ontwerp en de inrichting van ruiter-en menpaden in Nederland.

In de afgelopen jaren is het handboek een onmisbaar hulpmiddel gebleken bij de planning en aanleg van ruiter-en menpaden. In die tijd is de recreatieve paardensport verder gegroeid en is de belangstelling voor paardrijden en mennen in het buitengebied explosief toegenomen. De KNHS regioconsulenten adviseren veelvuldig over de aanleg van ruiter-en menpaden met behulp van het handboek en ook studenten van paardensportopleidingen maken op grote schaal gebruik van het boek.

Een van de gebruikers van het handboek is Hans Kuperus van de gemeente Ameland. Kuperus is zeer enthousiast over het handboek: Het boek is zeer bruikbaar. Er worden vele voorbeelden van situaties in de paardensport belicht en oplossingen voor lastige ‘probleemgevallen’ komen aan bod. Deze voorbeelden en oplossingen komen goed van pas. Ik kan me voorstellen dat meerdere beheerders van ruiter-en menroutes veel aan het boek hebben.

De verkoopprijs is 24,95, KNHS-leden betalen 19,95 (exclusief verzendkosten)
Kijk in de webshop op www.knhs.nl voor meer informatie en bestellingen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *