Brandweer Ameland oefent in Zaanstad

ZAANDAM – Dit weekend was het brandweerkorps van Ameland te gast bij de brandweer Zaanstad. Een gezellig weekend waarbij de heren van het korps een rondleiding kregen in onder andere de IJ-tunnel in Amsterdam. Zaterdagavond mochten de heren zelf een beetje invullen en kon er gestapt worden. Dat Ameland beschikt over een goede brandweer die bij nacht en ontij gereed staat om daar waar nodig hulp te verlenen, is op het eiland natuurlijk al lang bekend. Sinds zondagochtend is dat ook in Zaanstad bekend, want rond 05.30 uur werden de Amelanders namelijk volkomen onverwachts opgeroepen om te assisteren bij een ernstig verkeersongeval.

De politie was bezig geweest met een achtervolging dat op een bedrijfsterrein aan de D. Sonoyweg was geëindigd in een zwaar ongeval. Voor de Amelandse brandweermannen de taak om het zwaar gewonde slachtoffer, dat onder meer een stalen pijp door het onderlichaam had, uit zijn benarde positie te bevrijden.

In goede samenwerking met de politie en de ambulancedienst lukte het om het slachtoffer binnen redelijke tijd uit het wrak te halen en over te dragen aan de ambulancemedewerkers. Uiteraard was deze inzet een opgezette oefening waarna er in de kazerne aan de Oostzijde onder het genot van een Engels ontbijt kon worden na gepraat over deze aparte belevenis.
Bron: Webregio.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *