Wetterskip verkiezingen

LEEUWARDEN – Iedereen die in het werkgebied van Wetterskip Fryslân woont en achttien jaar of ouder is, mag stemmen. Op 13 en 14 november ontvangen alle stemgerechtigden een stembiljet thuis. Het ingevulde stembiljet kan tot en met 25 november gratis per post worden teruggestuurd.

Wetterskip waarschuwt voor misverstanden over het stembiljet:
"Bij de stemming voor de waterschapsverkiezingen kan een probleem ontstaan als in een huishouden met meerdere stemgerechtigden de stembiljetten verwisseld worden. Als een stembiljet wordt ingevuld door iemand anders dan op de envelop staat vermeld komt het in te vullen geboortejaar niet meer overeen met de code op het stembiljet. De stem wordt dan bij de telling ongeldig verklaard. Dat heeft Wetterskip Fryslân op vrijdag 14 november 2008 bekend gemaakt.

Het waterschap vraagt iedereen dan ook het stembiljet in de envelop te laten zitten tot aan de stemming. In een situatie met meerdere stempakketten op 1 huisadres kan het anders voorkomen dat alle enveloppen tegelijkertijd worden geopend en door elkaar worden gehaald. Het is dan niet meer te achterhalen van wie het stembiljet is. Een dergelijk voorval heeft zich op donderdag 13 november voorgedaan. Hiervoor is maar één oplossing: een vervangend stempakket aanvragen bij Wetterskip Fryslân. Dat kan op twee manieren: persoonlijk bij het waterschap melden met geldig legitimatie of schriftelijk aanvragen bij Wetterskip Fryslân met een kopie van een geldig legitimatiebewijs. Na opsturen van een nieuw stempakket wordt het oude stempakket ongeldig verklaard."

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *