Haas staat weer op z’n poten

HOLLUM – Waddenposter Jinke is bij de vuurtoren als Albert Kramer aan komt zetten met een restauratiekit. Hij gaat de haas oplappen, de haas die een paar dagen geleden van zijn ankers woei. Een oor was echt afgebroken. Dat heeft Kramer met metalen pennen weer op het hoofd geprikt. Het andere oor was gescheurd. Met vele laagjes glasweefsel en acryllic heeft hij dat weer terug in vorm gebracht. Daarna heeft hij het oor weer op kleur gebracht.

"Voorlopig is hij in ieder geval weer sterk." De haas is nu in een duinpan vlak achter de oorspronkelijke plaats gezet, omdat hij daar stabieler staat en minder wind vangt. Kramer: "Tijdens de werkzaamheden was er veel belangstelling en waren de reacties positief."

Waddenposter Jinke schrijft: ''Laten we het maar op de wind houden'', zegt Albert Kramer terwijl hij in een papje groene lijm roert. Hij is de ochtend voor kerst vroeg uit Rotterdam naar Ameland vertrokken om zijn inmiddels door een grote groep eilanders geliefde haas op te kalefateren. Ongelukkigerwijs was het kunstwerk precies op z'n oren terecht gekomen. Via Facebook kwam het vervelende nieuws al gauw tot hem. ''Kunst in de openbare ruimte is altijd kwetsbaar'''', merkt hij op. En met de nodige lijm en vulmiddel werkt hij de schade vakkundig weg. Het gerepareerde gedeelte hoeft alleen nog maar op kleur te worden gebracht. Dat gaat later op de dag gebeuren. Een lokale fotograaf helpt Kramer de haas omhoog te hijsen. En daar staat hij weer, eigenwijs om zich heen te kijken, publiekslieveling en topstuk van de kunstmaand 2015."

lees hier meer van Waddenposter Jinke

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *