Recordwarme tweede kerstdag

WAGENINGEN – Tweede kerstdag wordt het 14 à 15 graden. Met die temperaturen wordt het dagrecord voor 26 december grandioos verbroken.

Warmtefront

De bewolking en regen van vandaag zijn onderdeel van een warmtefront. Vanuit het zuiden stroomt dan ook geleidelijk warmere lucht binnen. Vanmiddag is het 8 graden, vanavond rond 19:00 uur wordt het 12 graden.

Record aan diggelen

Morgenmiddag wordt het zelfs 14 of 15 graden. De hoogst gemeten temperatuur op tweede kerstdag voor De Bilt is 12,1 graden, van het jaar 1974. Dat record wordt dus verscherpt met grofweg 2 graden.

Droge dag

Het weerbeeld daarbij is morgen een stuk mooier dan eerste kerstdag. Nadat in de vroege ochtend de regen naar het noorden is weggetrokken, blijft het overal droog. De zon laat zich in het zuiden als eerste zien, geleidelijk klaart het ook in het midden van het land wat op. Het is bijzonder zacht, wel waait het stevig.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *