Grote vos op Ameland

BUREN – Vlinderman Theo Kiewiet spotte gisteravond om half zes de Nymphalis polychloros in de Kooiduinen op Ameland. Het is een vlindersoort die Grote vos wordt genoemd.

Deze zeer zeldzame dagvlinder is één keer eerder waargenomen op Ameland bij Ballum, maar er is op Ameland nog nooit eerder een foto van gemaakt.

Grote vossen komen normaal in België voor en op een enkele plek in zuid Nederland. Dit exemplaar is dus al heel vroeg in het jaar heel Nederland en de Waddenzee overgevlogen om op Ameland 'vakantie te gaan vieren'.

Voor wie de vlinder wil proberen te spotten, die moet naar de Kooiplaats gaan en vandaar in de duinen gaan zoeken. De vlinderkenner heeft ook oog voor de vogels, want hij schrijft erbij: “Let wel, het is broedtijd, dus verstoor geen vogels.”

>>> lees hier meer over de Grote Vos

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *