Zeehonden Ameland op TV

HOLLUM – Vanmorgen werden zes zeehonden vrijgelaten op het Suudwest van Ameland. Daar waren twee cameraploegen bij aanwezig. De ene was van Hart van Nederland, die filmden voor de uitzending van vanavond half elf. De cameraman en reporter van SBS6 volgen familie Kroon, die in november vorig jaar een grijze zeehond vonden bij de Afsluitdijk. Het diertje heeft inmiddels de naam Witje gekregen en was groot en sterk genoeg om vanmorgen te worden vrijgelaten. Medewerkers van zeehondencrèche Pieterburen brachten de zes, waaronder Witje, in kisten naar het eiland. 

De tweede cameraploeg betreft een team van OOG TV, Omroep Groningen, die een film maakt over de zeehondencrèche in de serie Uitjes in Groningen.

Van de zes zeehonden die het ruime sop kozen waren er vijf een grijze zeehond en één een gewone. Dat was Brutus, een oudere en wat knorrige baas. Hij werd na de vijf alleen vrijgelaten, omdat hij een beetje balsturig is. De zeehond had wat bloed aan zijn lijf, nadat hij een puist had opengekrabd. Het zag er wat dramatisch uit maar er was niks ernstigs aan de hand.

>>> bekijk hier een fotoreportage van de zeehonden, het publiek en de cameraploegen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *