Grootste lam van Ameland

HOLLUM – Ze denken dat dit het grootste lam van Ameland is, het pasgeboren lam van 11,2 kilo zwaar. Douwe Borsch en Margrete Stern van de boerderij aan de Lombokweg bij Hollum riepen de veearts er maar bij. Om het lam goed ter wereld te kunnen brengen kreeg het moederschaap een keizersnede, uitgevoerd door veearts Heere Schols.

Michelle Gielen, dochter van Margrete, heeft twee lammetjes vast, een ‘normaal’ maatje en het reuzenlam van meer dan 11 kilo. De lammertijd is een drukke tijd en Michelle en haar zus Natascha helpen waar ze kunnen. Douwe Borsch is deze dagen wel een uurtje of 18 per etmaal bezig met de dieren, zegt Margrete.

Moederschaap van het reuzenlam, een Swifter, heeft al twee keer eerder gelammerd. De eerste kreeg ze een tweeling en vorig jaar drie lammeren. Dit jaar was het dus één, maar dan wel een hele grote. Het geboortegewicht van lammetjes schommelt doorgaans tussen de 1 en 8 kilo.

Is er al eens eerder zo'n groot lam op Ameland geboren? Laat het ons weten. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *