Groen schoolplein Kardinaal de Jongschool in gebruik

NES – Terwijl de kinderen tot half mei vanwege de coronamaatregelen thuis moesten blijven, is er op de school aan het Bramerduinenpad hard gewerkt om het plein en de veldjes om te toveren tot een nieuw groen schoolplein. Kinderen, ouders en leerkrachten hielpen hard mee. “Het resultaat is prachtig geworden en iets om trots op te zijn,” zegt Peter Kienstra van de Kardinaal de Jongschool. “Deze week mochten de kinderen voor het eerst weer naar school. Dankzij het mooie weer hebben we allen al veel kunnen genieten van deze fijne speel-, ontdek- en leeromgeving.”

Met subsidie van het Iepen Mienskipsfûns van de provincie en bijdragen van gemeente en vele andere sponsoren kon het schoolplein de gewenste metamorfose krijgen. Er is een amfitheatertje gebouwd, er zijn stoeltjes van boomstammen gemaakt, er is klim- en klautermateriaal en er zijn verstopplekken te over. Er is zelfs plek voor insecten; de vlieg- en kriebelbeestjes kunnen terecht in een heuse insectenmuur. Ook zijn er bomen en struiken geplant en is er nog ruimte voor bloemen. De bloemen moeten nog gepoot en gezaaid, want de corona heeft wel wat roet in het eten gegooid. Zo kon de feestelijke opening van het groene schoolplein niet doorgaan; die was gepland op de eerste dag dat de coronamaatregelen in gingen.

Het groene schoolplein van de Kardinaal de Jong is zo aangelegd, dat het ook na schooltijd een fijne speelplek is en open staat voor kinderen die er niet op school zitten. Het mag een aanwinst voor school, dorp en eiland worden genoemd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *