Google komt naar Ameland

GRONINGEN – Hoe haal ik met mijn bedrijf meer uit mijn website? Hoe zoekt de toerist naar informatie over Ameland, en ben ik wel vindbaar? Hoe kan ik de bezoeker overhalen om bij mij een verblijf te boeken? Het beantwoorden van deze vragen is anno 2016 belangrijker dan ooit. Om de ondernemers van Ameland hiermee te helpen, komt Google Nederland op 1 november naar het eiland om een voorlichting te geven. Op deze avond worden de grote vragen beantwoord en krijgen ondernemers nuttige tips om mee aan de slag te gaan.

Om jezelf als bedrijf tegenwoordig in de kijker te zetten, is een goed werkende website steeds belangrijker. Immers, de dagen dat men de gouden gids opensloeg om een leuk hotel op Ameland te vinden zijn al enige tijd voorbij. Het hebben van een website alleen is echter niet genoeg om de aandacht van de potentiële klant te trekken. Het gaat om online zichtbaarheid op het juiste moment en op de juiste plaats. Kortom, waar en wanneer bevindt mijn potentiële klant zich op het internet, en hoe zorg ik ervoor dat deze naar mijn website gaat en daar een gewenste actie onderneemt? Google weet dit als geen ander en wil daarom met ondernemers die klantreis in kaart brengen.

Tijdens de bijeenkomst wordt de customer journey, of klantreis, van begin tot eind uiteen gezet. Dit wordt gedaan in begrijpelijke taal en geeft aanknopingspunten voor zowel de ondernemer die nog moet beginnen met online marketing, als voor diegene die hier al enige tijd mee bezig is.

Ook zal Google-fotograaf Rob Jansma van Virtualtour.nu laten zien op welke innovatieve manier bedrijven zich kunnen presenteren op het internet. Zijn virtuele rondleidingen bieden met name voor de toeristische sector unieke mogelijkheden.

Voor en na de presentatie van Google is er de gelegenheid om ervaren online professionals te spreken voor advies. Ook kan er een vrijblijvende scan van de website worden gedaan en kunnen lopende marketingcampagnes worden geanalyseerd.

Dit evenement is een gezamenlijk initiatief van Google Nederland en Daar Online Media uit Groningen. Als Premier Partner heeft Daar[om] de doelstelling om zoveel mogelijk Nederlandse ondernemers kennis te laten maken met de mogelijkheden van het internet anno 2016. Het evenement ken een vrijblijvend karakter en is voor iedere ondernemer toegankelijk.

Wil je dit event bijwonen? Aanmelden kan gratis op www.daar-om.nl/evenementen

  • Datum: 1 november 2016
  • Tijdstip: ’s avonds. Exacte tijd wordt later bekendgemaakt
  • Locatie: Ameland, exacte locatie wordt later bekendgemaakt
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *