1235 – Emoji, emoticon of ideogram – karakter met emotie

HOLLUM – Nummer 1235 gaat over de emoji of emoticon.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Emoji zijn kleine afbeeldingen van een karakter of emotie. Ook zijn er emoji’s van een speciaal object, gebouw, voertuig of product. Ze leuken teksten op en kunnen iets vertellen over het humeur van degene die de emoji gebruikt. De emoji’s komen oorspronkelijk uit Japan, maar zijn met de opkomst van de social media over de hele wereld verspreid. Het grappige is dat een emoji met een klein plaatje een heleboel kan vertellen. Het Unicode Consortium beheert de emoticons."

⇒ lees hier nummer 1235 over Emoticons

⇒ lees hier nummer 1234 over IS in september 2016

⇒ lees hier nummer 1233 over Boko Haram

⇒ lees hier nummer 1232 over Ik kom terug

⇒ lees hier nummer 1231 over Truffel

⇒ lees hier nummer 1230 over Carpentras

⇒ lees hier nummer 1229 over Bédoin

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *