Goed raak op Ameland

NES – Het is goed raak op Ameland met positieve coronatesten van Amelanders. In een paar dagen tijd zijn er 26 positief getesten bijgekomen. Op 10 juli stond het totaal nog op 210, op 11 juli was dat al gestegen naar 219 en op maandag 12 juli is dat 236. De groep die op surfkamp was op Ameland en waarvan 36 jongvolwassenen eind vorige week besmet bleken te zijn zit daar niet bij. Die worden in hun eigen gemeente bijgeteld. 

Op maandag 12 juli en dinsdag 13 juli is de testlocatie op Ameland geopend, laat de gemeente nadrukkelijk weten. Iedereen die dat wil kan zich gratis laten testen op het coronavirus. Mocht u twijfelen of u in aanraking bent geweest met een besmet persoon, dan kunt u zich ook zonder klachten laten testen vanaf vijf dagen na het contact. De testlocatie is te vinden op Verdekspad 8 in Nes.

Vooraf een afspraak maken via 0800-1202 is noodzakelijk.

Basisregels

Stap voor stap opende de samenleving. De avondklok is vervallen en zijn we allang vergeten en we zitten alweer heerlijk op een terrasje.

De basisregels blijven evenwel belangrijk: handen wassen, afstand houden en testen bij klachten.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *