Gerard discussieert het best

Nes – Gerard Roemers (17) is de beste discussieerder van de Amelandse jongeren. Hij won het jongerendebat dat voor de vierde keer werd gevoerd in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Gerard won de eindstrijd van zijn tweelingbroer Peter. Zij deden met nog 28 jongeren mee aan de wedstrijd.
In het debat, dat volgens het Lagerhuis idee wordt gevoerd, werd over diverse stellingen gediscussieerd. De stellingen gingen over Ameland en over algemene waarden en normen. De emoties liepen het hoogst op bij de stelling: “MTV is de voedingbodem van vervaging van seksuele normen en waarden”.
Het jongerendebat vond vrijdagavond plaats in De Lichtboei in Nes onder grote deelname en veel publiek. Dertig jongeren deden mee aan het debat, waarvan het merendeel jonger dan 20 jaar.
De discussie werd geleid door Odette Noom en Theo Faber jr.
De jury bestond uit Louise van Felius, directeur van de Burgemeester Walda Scholengemeenschap, Ruud de Vries, politieman en Christa van Ligtenberg, bestuurssecretaresse van de gemeente Ameland.
Het jongerendebat is een initiatief van een groep jongeren van Ameland die het organiseren in samenwerking met de gemeente.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *