Veerboot botst op boei

NES – De half acht boot vanaf Holwerd heeft in het zicht van de pier van Nes een aanvaring gehad met een boei. Een oorgetuige spreekt van een enorm kabaal. “Het was alsof er een vrachtauto van het dek donderde”, zegt de geschrokken passagier. Zij heeft de botsing niet gezien, maar hoorde het des te beter. “Sommige reizigers zijn zo geschrokken dat ze er wit van wegtrokken”. De mensen aan stuurboordzijde konden de botsing zien aankomen. De oorgetuige meent dat de veerboot de laatste bocht wilde afsnijden. “Volgens mij nam hij de bocht korter dan anders.”
Ger van Langen van Wagenborg bevestigt de botsing. Van afsnijden van de bocht was geen sprake. Het achterschip van de veerboot is door de storm en het krachtige water opzij gedrukt en kwam tegen een groene boeipaal aan. De paal tikte tegen een raam en dat veroorzaakte het lawaai. De veerboot heeft geen schade opgelopen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *